Reduir les factures de la llum i d’internet a la nostra llar

20/01/2021

ahorro energético

 

Estalviar és bàsic en els temps que vivim. No es tracta només de l’economia personal, sinó en general dels recursos del planeta. La tendència va cap  la sostenibilitat i només s’aconsegueix amb petites accions. L’estalvi és una d’elles.

Per reduir la despesa un dels aspectes principals són les factures de la llum. La primera acció que s’ha de prendre ha de ser identificar la millor oferta per contractar el servei. Per orientar-nos podem revisar les opinions dels usuaris sobre la tarifa de llum Endesa One. Tanmateix, hem d’observar la tarifa plana de la llum i comparar-la amb altres opcions comercialitzadores. En definitiva, les tarifes de llum d’Endesa ens serviran per establir la quantitat que finalment pagarem pel servei.

Comparant entre les empreses de llum i gas

En aquest aspecte, hem de recordar que el mercat espanyol de l’energia és competitiu i ofereix moltes opcions. El fet de comparar les tarifes de llum i gas ens ofereix una panoràmica dels diferents preus, condicions i tarifes, que s’expliquen al següent article. D’aquesta forma, prendràs la millor decisió possible. Però a continuació desglossem alguns dels aspectes a tenir en compte:

  • L’electricitat necessita una instal·lació més gran i aparells que depenen d’ella.
  • El gas és menys contaminat i és més econòmic.
  • L’ús del gas pot estar restringit a la calefacció, cuina i aigua sanitària, mentre que l’electricitat és més versàtil.
  • Es poden combinar i obtenir el millor de cadascuna, considerant aspectes de la instal·lació i dels equips necessaris.

Internet: qualitat i gestió

El cas dels serveis d’internet és més complex, requerint una comparativa de la qualitat i de gestió. Primerament hem de valorar si volem ADSL o fibra. Les dues compten amb els seus avantatges i inconvenients. Al contrari que la llum i el gas, es tracta d’un món en expansió amb opcions que tenen a veure amb la velocitat i disponibilitat. Cada dia creixen les xarxes de la fibra òptica i per això és necessari valorar aquest aspecte. El preu és una altra variable important, però sempre s’ha de jutjar la finalitat per a la qual contractem internet perquè això determinarà la nostra inversió. Aquí podràs visualitzar cadascuna de les opcions que existeixen al mercat i les companyies que les ofereixen.

Gestiona les despeses domèstiques per gaudir, encara més, de la teva llar.