Consells per decorar la teva casa nova o la teva casa en venda al Nadal

16/12/2020

Si  t’acabes de comprar una casa o estàs pensant a vendre la decoració nadalenca és un factor a tenir en compte.

Amb els propòsits del nou any, un dels més habituals és comprar una casa nova; pot ser més gran, amb terrassa o jardí, fora de la ciutat o en un entorn més apropiat.  Moltes persones aprofiten aquestes dates nadalenques per realitzar la mudança a una casa nova.

En una casa nova és important crear records feliços.

Quan arribes, per primera vegada, segurament és només un habitatge nou, però amb el pas del temps crearem la nostra pròpia llar per nosaltres i la nostra família. És possible que l’estrès que comporta una mudança, a més a més dels tràmits que suposa l’adquisició del nou habitatge, ens hagin deixat sense massa forces per pensar en la decoració nadalenca de la nova casa. Podria ocórrer que t’estiguis plantejant una decoració lleugera per sortir del pas o inclús deixar-ho per l’any que ve. Però decorar la teva nova casa a Nadal és un moment perfecte per crear una llar personal i única plena de records feliços. Segons un estudi realitzat per el Journal Enviromental of Psychology, les persones que decoren la seva casa per Nadal són més felices.

Durant la mudança és important separar i etiquetar molt bé la decoració nadalenca així com la coberteria i vaixella que voldràs  utilitzar.

D’aquesta forma preparar i començar a gaudir de l’ambient nadalenc serà el primer que facis a la teva llar

A l’hora d’escollir els elements decoratiu, hem de tenir en compte els colors i les mides perquè combinin amb la resta de nous elements decoratius de la nostra llar i que a més a més s’adaptin als nous espais. Una espelma encesa, un centre de fruits secs, garlandes de colors, un arbre de Nadal, unes poinsettias… són les senyes d’identitat d’unes festes que es gaudiran a cada racó de la teva nova casa.  La decoració pot arribar a totes les estances  de la casa:  L’habitació dels nens, la de matrimoni i inclús la cuina i la Terrassa.

Si pel contrari, estàs pensant a vendre la teva casa, et donarem alguns consells.

A Nadal els possibles compradors acostumen a tenir vacances i compten amb més temps per visitar habitatges A les fotos que anuncien la casa en els portals immobiliaris es recomana transmetre una imatge neutra, sense cap decoració nadalenca. En canvi, en  preparar la nostra casa per les visites és important no carregar-les de decoració nadalenca, ja que pot passar desapercebut el potencial de la casa. No posis un arbre de Nadal molt gran si tens una sala petita, en canvi si tens un hall amb sostres alts, potencia’l amb un arbre alt i gran. El més recomanable és trobar l’equilibri entre transmetre una imatge de llar còmoda i càlida, a Nadal,  i també permetre que el comprador es pugui imaginar aquella casa en altres èpoques de l’any i sobretot,  amb tot el seu espai i possibilites clarament visibles. Amb uns tocs de Nadal molt senzills pots potenciar els punts forts de la teva casa: Una corona nadalenca a la porta d’entrada per donar la benvinguda a les visites, calefacció o llar de foc enceses i inclús unes mantes al sofà.

Un aspecte a tenir en compte seria aprofitar aquests dies festius per preparar la teva a casa i posar-la perfecte: Endreçar armaris, treure mobles que no fan falta o  potser aplicar una nova capa de pintura.

A les festes nadalenques, tant en el cas de gaudir per primera vegada d’una casa nova com tenir pensat vendre-la, la decoració de Nadal genera un impacte emocional.

 

nadalia_normal