10 raons per posar la venda de la seva propietat en mans d’un bon professional immobiliari

06/03/2017

Ha pensat mai en els beneficis que li pot aportar el posar la gestió de la venda de la seva propietat en les mans d’un bon professional d’agència immobiliària?

Des de Ceigrup li proposem 10 raons clau per tal que vostè pugui estalviar temps i estar tranquil mentre un grup de professionals àmpliament experimentat porta la gestió de la compra-venda del seu immoble.

1. Moltes persones amb qui negociar

La compra-venda d’un habitatge suposa respondre a moltes preguntes i parlar amb molta gent que defensa els seus interessos.

Negociar amb el comprador, l’agent del comprador i/o l’advocat del comprador que busquen el millor acord pel seu client. Les empreses que preparen certificats varis d’eficiència energètica, urbanisme, habitabilitat,…etc.. El banc del propietari, que gestiona la hipoteca sobre l’habitatge a transferir, els falsos compradors, que només volen saber el preu i tafanejar…etc.

No es tracta només de dedicar temps a cadascun d’aquest grup de persones, també cal saber defensar els interessos propis de manera adequada.

2. Experiència sobre com preparar l’ habitatge per a la seva venda

Un bon professional assessorarà al propietari sobre com dur a terme una correcta posada a punt de la casa, i col·laborarà en la millora de la seva imatge per tal de promocionar de la millor forma possible el seu habitatge en venda.

• Estances netes i ordenades.
• Pintar les parets si es necessari.
• Reparacions necessàries si hi ha quelcom en mal estat que fa devaluar el preu del immoble.
• Despersonalitzar la casa: Retirar objectes personals, quadres, records, fotografies,…etc.

Aquests són només alguns dels punts claus que l’agent immobiliari s’assegurarà de disposar de forma òptima sempre pensant en potenciar al màxim els arguments positius de l’habitatge.

3. Filtratge de potencials compradors

L’agent immobiliari farà una tasca d’investigació del possible comprador. Essencialment, es verificarà la seva capacitat financera per afrontar la compra del immoble, ja sigui mitjançant recursos propis o entitats financeres. També caldrà comprovar si el comprador està en una fase inicial de recerca o vol comprar a curt termini.

En afegit, en les zones turístiques, on el comprador es altament probable que sigui d’origen estranger, la tasca de l’agent amb un bon domini dels idiomes i coneixement dels costums comercials a nivell internacional és indispensable, tant per al comprador com per al venedor, fent d’intermediari en cas d’existir barreres idiomàtiques o culturals.

A més a més, les agencies immobiliàries ofereixen seguretat als potencials compradors que representen, doncs estan qualificats com a professionals a través del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària o bé el registre AICAT de la Generalitat.

4. Resposta solvent als dubtes dels compradors

Un bon professional sabrà abordar qualsevol tipus de pregunta, des de qüestions bàsiques fins a dubtes específics que els propietaris poden desconèixer. Em de pensar que a banda d’interessar-se per les característiques i l’estat de l’habitatge, els compradors voldran saber més coses al respecte de l’operació i tot el procés de compra.

Els avantatges de comprar un immoble de segona mà en comptes de nou, quins son els impostos i despeses de compra o com saber si l’habitatge té pagaments pendents, per exemple, son algunes de les preguntes a les que un venedor ha de respondre, i qui millor que un bon professional immobiliari per fer-ho de la forma més efectiva.

5. El valor econòmic del nostre temps

Les operacions que duren poques setmanes solen ser les que donen millors resultats als propietaris.

Quant més temps passa des que es posa en venda l’immoble aquest comença a “perdre valor”, i si es manté per molt de temps en oferta pot acabar per “cremar-se”, doncs el nombre finit de potencials compradors ja saben que la propietat porta molt de temps al mercat i que pot existir algun factor amagat que estigi condicionant la seva venda.

Deixar la gestió de la compra-venda del seu habitatge a un bon professional donarà garanties d’estalvi de temps a ambdues parts, fent que l’operació sigui més àgil facilitant així que no es dilati en el temps.

6. Qüestions contractuals

En cas d’arribar a un acord, prèvia acceptació de l’oferta, l’aspecte formal no s’acaba en el contracte de compra-venda entre les parts.

Hi ha moltes clàusules a tenir en compte, a part de les demés qüestions hipotecaries, com poden ser possibles herències, plusvàlues i altres impostos,…etc. Que poden afectar tant al comprador com al venedor.

Molts compradors poden fer-se enrere en cas el contracte que els hi proposa el propietari no els hi mereix la confiança suficient. És de suma importància conèixer totes les condicions contractuals, i saber resoldre totes les qüestions relatives al mateix, per tal d’oferir una imatge professional i alhora efectiva de la gestió de l’operació de compra-venda.

7. La utilització de tecnologia i eines professionals

Actualment, l’agent immobiliari ha de ser un expert en màrqueting i en l’aplicació de les noves tecnologies per potenciar l’atractiu del nostre immoble. S’han de dominar les eines necessàries per donar la millor imatge possible de la finca i arribar al públic adient i de forma adequada.

Un bon professional si es necessari contractarà a d’altres experts especialitzats en tasques orientades a maximitzar l’impacte del nostre immoble vers la competència. Un bon home staging, fotografies de qualitat, realitzar un vídeo reportatge o un bon posicionament web, per exemple, poden esdevenir eines de gran valor per maximitzar l’atractiu de l’immoble que volem vendre.

Tot per fer de la gestió de compra-venda de l’immoble un èxit amb garanties.

8. Establir el preu de mercat

Si volem vendre una finca en un període de temps relativament curt, és molt important fixar un preu que no estigui fora de mercat.

És per això que els agents immobiliaris disposen de molta informació relativa als immobles de la seva zona d’acció. Un bon professional coneix els preus mitjans de cada zona, quina tipologia d’habitatge és més o menys atractiva o quin tipus d’immoble demanden els compradors. Aquesta informació, basada en l’anàlisi de múltiples variables que un venedor particular potser no valora, li permet d’ajustar al detall el preu òptim que demanda el mercat, fixant així a cada habitatge el preu que li pertoca.

9. L’abast del seu anunci i una correcta difusió

Aconseguir una bona presencia als portals especialitzats en la venda immobiliària és difícil i té el seu cost. A més, cada cop hi ha més portals que només permeten la publicació a través d’agències immobiliàries.

A més a més, si el que es vol és vendre una segona residencia en una zona turística, s’han de tenir en compte les traduccions i publicació en portals estrangers, que pot ser una tasca difícil per a un particular.

10. Tancar una compravenda

Abans de tancar una operació de compravenda hi ha una sèrie de qüestions que cal tenir en compte:

• Que la supervisió tècnica de l’habitatge hagi sigut satisfactòria.
• Que el contracte estigui aprovat per la part compradora.
• Comprovar que el comprador tingui el finançament suficient.
• Que els càlculs d’impostos i els costos de notaria i registre siguin els correctes.

Aquestes son tasques feixugues, que ens poden treure molt de temps i que requereixen d’una atenció molt focalitzada per tal que es realitzin de la forma correcta. Un bon professional té tot això en compte, disposa de l’experiència necessària per a dur a terme aquestes tasques de la forma més àgil, eficient i, el més important, econòmicament possible per tal d’estalviar al venedor possibles complicacions en el futur.

Així doncs ja hem vist que una gestió professional de la compra-venda d’un habitatge és una part vital per tal de poder vendre la seva propietat de la forma més ràpida possible, amb el preu òptim i amb totes les garanties, tant en la gestió efectiva com en l’àmbit contractual, que li permetran d’estalviar-se temps i li asseguraran de viure tot el procés amb la màxima tranquil·litat, evitant així possibles mal de caps present i futurs.

En aquest sentit, a Ceigrup portem més de 25 anys contribuint a millorar les vides dels nostres clients. Tot i els convulsos últims anys, el nostre rigor, la nostre professionalitat i la relació de confiança que mantenim amb els nostres clients, ens han permès de seguir sent la marca immobiliària de referència a la Costa Brava i les comarques gironines.

Confiï en Ceigrup i posi la gestió de la compra-venda del seu immoble a les nostres mans. La nostre experiència, i el que és més important, els milers de clients satisfets, ens avalen per seguir millorant i fent la nostre feina amb la mateixa passió i esforç dia rere dia. Tot per seguir fent de vostè el centre de la nostre feina, tot per tal de que vostè gaudeixi del millor servei possible.

Rigor, professionalitat i confiança, la garantia Ceigrup.